11:00

IFK Björkö

Referat: Sandarna BK - IFK Björkö

Efter fyra månaders slit i regn och rusk var det äntligen dags för seriepremiär.
Den utlovade Ryssvärmen dök aldrig upp på Hedens plan nummer 6 men det gjorde de gröna eleganterna från Björkö. Våra premiär motståndare var inga mindre än Göteborgs svar på Milan, Sandarnas BK.

Oscar och Felix hade tyvärr lämnat återbud och vi fick ta in förstärkning i form av Amandus och Tobias.

Efter vinterns fina inomhusresultat och lite taktikförändringar i spel var det nu dags att ge sig in i seriespel och fortsätta med det positiva spel vi tidigare visat upp.

En snabb genomgång i tystnad med taktiktavlan på konstgräset var avklarad och dags för spel. Domaren blåser igång matchen och vi sätter hög press direkt, efter några fina pass in i deras straffområde spelas bollen ut till Ludwig som sätter första bollen i nätet. Snyggt spel hela vägen och klockan visar 00:53, inte en minut har gått alltså...

Härligt!

Vi fortsätter rulla på och visar upp ett spel som vi pratat om och tränat på, vilket är otroligt roligt för oss vid sidan om att se. 2:an och 3 borde kommit nära inpå men bollen vill inte in. Sandarna har några anfall men Linus och Philip har full koll på deras anfallare och avväpnar dem ganska enkelt.

Något turligt lyckas Sandarnas anfallare tyvärr reducera till 1-1 strax innan den första pausen.

Italienskt vatten i pausen och lite positivt snack och sedan var det bara ut och köra igen. På linjen hade vi inte hunnit lägga ner taktiktavlan förrän domaren blåst mål till Sandarna. 1-2 på ett långskott och vi var inte riktigt med. Men detta mål skulle förändra matchbilden helt.

Nu märktes det på killarna att det var fokus som gällde, alla gjorde sitt och visade upp mönsteranfall på mönsteranfall... Axel skruvar in en hörna (2-2)och Alex snurrar upp backarna och sätter 3-2 snyggt.

Paus igen och en härlig stämning i laget. Taktiken sitter och alla vet sina roller.

Sista halvleken spelar vi avslappnat och har riktigt kul. Lite väl offensivt kanske men med kontroll på matchen och vi har massor med mål chanser i varje anfall. Alex snurrar på igen och sätter en till, Ludde trycker in ett skott också och när domaren blåser för fulltid inkasserar vi årets första tre poängare och slutresultatet stannar på 5-2. (Med mersmak)

Härlig inställning och duktiga fotbollssugna grönvita grabbar avgjorde till vår fördel mot Sandarna idag. Härligt att se lagmoralen där alla gör sitt och kämpar över hela planen.

Vilken härlig känsla att vinna seriepremiären 2012 på detta övertygande sätt!
Hemma match nästa söndag, den ser vi verkligen fram emot....